Sposób przygotowania

Rosół podgrzewamy, w razie potrzeby dolewamy wody. MUgotowane mięso obieramy ze skóry, kroimy wzdłuż włókien na słupki. Warzywa (oprócz cebuli) kroimy na cienkie paski lub ścieramy na tarce. Mięso i warzywa wrzucamy do zupy, dodajemy przyprawy, czekamy do zagotowania. W tym czasie przygotowujemy zasmażkę: na 1 łyżce masła podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy mąkę i mieszamy do zarumienienia. Zasmażkę dodajemy do zupy, mieszamy. Całość gotujemy jeszcze ok.10-15 minut. Pilnujemy, by warzywa i mięso za bardzo się nie rozgotowały, ewentualnie można je dodać troszkę później - nie na początku. Smacznego!!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre flaczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam, już dawno nie jadłam flaczków ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    lubię domowe flaczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !