Sposób przygotowania

Drożdże wkruszyć do garnuszka, dodać po dwie łyżki mąki i cukru oraz zalać pół do połowy mlekiem i dokładnie wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę wsypać do miski, dodać majonez, rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, cukier, cukier waniliowy oraz pozostałe mleko i rozczyn. Całość dokładnie zagnieść na jednolite, gładkie i elastyczne ciasto. W razie potrzeby podsypać mąką. Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę podsypaną mąką i przerobić. Następnie podzielić ciasto na ok. 14 kawałków. Każdy kawałek rozwałkować na prostokąt a następnie posmarować rozpuszczoną margaryną, posypać cukrem a następnie cynamonem. Zwinąć w rulonik i po środku naciąć tak by dało się przełożyć boki ciasta. Gotowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 20 min w temp. 190'C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    piewrszy raz slysze taki przepis, ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo fajne bułeczki i sposób zwijania też ciekawy
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    jakie fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajnie zawinięte
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    hmmm z majonezem... ciekawy pomysł :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jakie zgrabniutkie i apetyczne, a ja przed śniadaniem jestem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wyglądają przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !