Sposób przygotowania

Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Dodać mąkę i cukier z wanilią, jeszcze raz zmiksować. Dodać śmietanę, wymieszać dłonią, przełożyć na stolnicę. Zagnieś gładkie ciasto podsypując mąką, chłodzić 15- 30 minut. Po tym czasie rozwałkować i wyłożyć formę do tarty (użyłam tortownicy) Piec 15- 25 minut w 180 stopniach, wystudzić.
Połamaną na kostki czekoladę podgrzać w rondelku z kremówką. Jeszcze ciepły mus przelać na tartę, odłożyć do zastygnięcia, udekorować. Smacznego!

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    kusi wyglądem :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !