Sposób przygotowania

Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Surimi pokroić na kawałki dł. 1 cm. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut do napęcznienia, odsączyć z wody, pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przygotować sos czosnkowy: majonez połączyć z jogurtem greckim, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Gotowym sosem polać sałatkę. Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki do schłodzenia. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Super sałatka, w sam raz na letnie upały. Polecam, bo jest bardzo smaczna :)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda wspaniale, myślę że też tak smakuje - warte wypróbowania :
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    fajna, fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !