Sposób przygotowania

Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, podsmażamy na łyżce oleju. Po chwili dodajemy pokrojone w kostkę parówki. Smażymy przez chwilę, a następnie dodajemy umytą i pokrojoną w kostkę paprykę oraz pieczarki (w plasterki). Całość przyprawiamy bazylią i oregano, ewentualnie solą.
Do miski wbijamy jajka, posypujemy solą, pieprzem, bazylią, oregano oraz chili (przyprawiamy dość obficie). Mieszamy trzepaczką. Do naczynia żaroodpornego wrzucamy zawartość patelni, a następnie zalewamy jajkami. Posypujemy startym żółtym serem. Wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika (najlepiej z funkcją termoobiegu). Zapiekamy ok. 10-12 minut. Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    hm, robię podobny omlet więc wiem, że smaczne musi to być :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    tak i kolorowe że chce się zjeść
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    takiego placka jeszcze nie jadłem
  • -1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    brzmi zachęcająco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !