Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka wybić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, cały czas ubijając dodać cukier i żółtka. Wmieszać przygotowaną mąkę i olej. Ciasto wylać do blaszki, piec ok. 35 minut. Wystudzić.

Przygotować ciasto kokosowe. Białka ubić na sztywną pianę dodać cukier, wmieszać wiórki i mąkę. Piec 20-30 minut.

Zagotować połowę mleka w pozostałym rozprowadzić budyń, mąkę ziemniaczaną i cukier. Ugotować budyń i wystudzić. Zmiksować z masłem. Na koniec dodać alkohol.

Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na połowy. Podzielić na połowy też masę budyniową.
Połowę masy wyłożyć na część ciasta kakaowego. Na masę położyć ciasto kakaowe i resztę masy.
Przykryć ciastem kakaowym i polać polewą lub dowolnie udekorować.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !