Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i mąki z proszkiem dalej ubijając.
Dno tortownicy smarujemy margaryną i wylewamy ciasto.
Biszkopt pieczemy w 180' przez 30 minut.

Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, gdy przestygną dodajemy jogurt i odstawiamy do lekkiego stężenia.

Śmietankę ubijamy z zagęstnikiem i cukrem pudrem.

Ostudzone ciasto kroimy na dwie części na dolną ponownie zakładamy obręcz tortownicy i wykładamy na nią masę jogurtową, na to kładziemy drugi płat ciasta i na niego wykładamy bitą śmietanę. Dekorujemy owocami i wkładamy ciacho do lodówki do całkowitego stężenia.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    ojj zjadłabym!
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pięknie , ładne zdjęcie
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wspaniałe ciasto
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    muszę wypróbować to ciasto!!!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !