Sposób przygotowania

Rozpoczynamy od pokrojenia mięsa w kostkę (ok. 1cm na 1 cm). Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju (najlepiej w dość wysokiej patelni), a następnie solimy i pieprzymy. Po chwili dodajemy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę. Dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu. W razie potrzeby można podlać wodą. Po ok. 15 minutach dodajemy liście laurowe i ziele. Dolewamy wody, by sosu było więcej. Całość dusimy do miękkości warzyw i mięsa,pamiętając o podlewaniu wodą. Przyprawiamy papryką ostrą (ok. pół łyżeczki), curry (trochę więcej niż pół łyżeczki), w razie potrzeby solą. Na koniec zaprawiamy mąką i wyjmujemy liście laurowe. Podajemy z kaszą, ryżem lub makaronem. Smacznego!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !