Sposób przygotowania

do rondelka wlać 3/4 litra mleka dodać cukier i cukier waniliowy oraz margarynę mieszać do całkowitego rozpuszczenia się i zagotować odstawić z ognia.W naczyniu zmiksować pozostałe mleko z mąką krupczatką i żółtkami,wlać do przegotowanego mleka z cukrami i margaryną mieszać tak aby nie powstały grudki do zgęstnienia się masy.Gotową masę wylewać na ciasto lub herbatniki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    dzięki za przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    przepraszam bardzo, ale co jest na zdjęciu bo nic nie widać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię ciasta z masą budyniową

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !