Sposób przygotowania

przygotowanie:

Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Dodajemy żółtka i cukier, miksując dalej wszystko razem. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia,bułkę tarta i orzechy i mieszamy wszystko łyżką. Pieczemy 3 sztuki takiego właśnie biszkopta.

Masa: cukier gotujemy razem z częścią mleka. W pozostałym mleku rozrabiamy resztę składników. Na gotujące mleko wlewamy dobrze wymieszane mąki i gotujemy budyń. Ostudzony budyń ucieramy z półtorej kostki masła. Dodajemy też rozpuszczoną kawę w niewielkiej ilości wody. Wszystko razem mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.

Gotowe biszkopty przekładamy masą i dekorujemy wiórkami orzechowymi bądź czekoladą:-)

Smacznego i pozdrawiam!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Uwielbiam ciasta kawowe.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !