Sposób przygotowania

Z polędwicy odcinamy białe błony i kroimy mięso na plastry o grubości ok 1,5 - 2 cm. Medaliony osuszamy ręcznikiem papierowym i lekko rozgniatamy ręką. Nie solimy mięsa teraz - stanie się twarde podczas smażenia - zrobimy to na sam koniec. Patelnię z olejem rozgrzewamy, mięso obtaczamy w mące i smażymy na rumiano z obu stron (wystarczy po 2-3 minuty z każdej strony - gdy będziemy smażyć dłużej, mięso stanie się twarde). W tym czasie przygotowujemy sos. Do garnka wlewamy śmietanę i dodajemy musztardę. Mieszamy i gotujemy przez parę minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mięso zdejmujemy z patelni, przekładamy na talerz i dopiero teraz przyprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sosem. Dodatki według uznania - ja podałam puree z ziemniaków i fasolkę szparagową. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    może być dobre : )

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !