Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Na początku do miski wrzucamy pokruszone drożdże, cukier i ciepłe mleko. Mieszamy trzepaczką, dodajemy 2 łyżki mąki. Zostawiamy na ok. 10 minut w ciepłym miejscu. Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy trzepaczką dopóki się da. Potem przekładamy ciasto na blat i starannie wyrabiamy. Ciastową kulę wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia (ok. 30 minut).


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja lubię do sosów mięsnych..
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    na słodka jeszcze nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !