Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie pojedyńczo dodajemy żółtka, cały czas miksując. Na samym końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao, mieszamy za pomocą łyżki. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 26 cm i pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt przekrawamy na 3 części.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    super :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    po prostu EKSTRA torcik
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    prześliczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !