Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki, dokładnie miksujemy, słodzimy do smaku. Czubatą łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 40 ml wody i dodajemy do zmiksowanych truskawek. Dokładnie mieszamy. Gdy truskawki zaczną tężeć, wlewamy je do pucharków lub szklanek i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec słodzimy. Pozostałą żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku, dodajemy 2 czubate łyżki twarogu. Ciągle ubijając dodajemy do śmietany resztę sera, a następnie żelatynę zmieszaną z twarogiem. Dokładnie miksujemy. Masę serową wykładamy na zastygnięte truskawki.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Moja rodzina bardzo lubi takie deserki.
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    świetnie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    pychotka :) i do tego ślicznie wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !