Sposób przygotowania

1,2 kg mąki i 1 szkl cukru pudru mieszamy z żółtkami i sokiem z jednej cytryny raz z pozostałymi składnikami wyrabiamy ciasto jak na pierogi. Ciasto dzilimy na 3 cześci. Z dwóch częsci pieczemy dwa ciasta kruche. Piec ok 30 min.
W tym czasie do gotowej masy makowej dodajemy grysik i mieszmay. Ciasto rozwałkowujemy i dzielimy na 3 częsci na każdą nakładamy masę makową i zwijamy roladę z każdej części. Pieczemy ok 30 min.
w tym czasie robimy masę serwową, ser mielimy i mieszamy z żółtkami i cukrem oraz cukrem waniliowym ser smażymy ok 10 min nastepeni w mleku rozrabiamy budyń i mieszamy z serem . Mieszamy aby masa zgęstniała.

Przełozenie
placek kruchy
masa serowa
roladki makowe
placek kruchy
polewa

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !