Sposób przygotowania

wołowinę umyć osuszyć i pokroić w plastry lekko rozbić.Cebule obrać połowę cebuli pokroić w piórka a pozostałą w kostkę,boczek i ogórki w słupki,na każdym plastrze mięsa układać cebulę,boczek i ogórek zwijać ciasno w roladę i spiąć wykałaczką.Obtaczać w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony,dodać posiekaną cebulę i smażyć ok.3min.wlać bulion,dodać przyprawy liść laurowy,ziele angielskie,pieprz i sól do smaku dusić do miękkości,na koniec zabielić śmietaną zagotować i jeśli trzeba to doprawić do smaku solą i pieprzem,podawać z kluskami lub ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    wygląda pycha w niedziele zrobię na obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię takie rolady
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,dawno takich nie robiłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    smaczne z ziemniaczkami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !