Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową umyć, pokroić na mniejsze kawałki. Do garnka wlać 1,5 litra wody zagotować z dodatkiem soli do smaku, łyżeczką cukru oraz łyżką masła. Fasolkę gotujemy ok 30 minut. Ugotowaną fasolkę odcedzić. Pomidory pokroić w plastry. Cebulę obrać posiekać, czosnek obrać, posiekać. Rozgrzać w rondelku 2 łyżki oliwy. Dodać posiekaną cebulę oraz czosnek. Zeszklić, następnie dodać pokrojone pomidory oraz keczup. Wszystkie składniki dusimy ok 10 minut. Następnie dodać 3|4 szklanki wody. Dodać liść laurowy, tymianek, sok z cytryny. Dusimy jeszcze ok 10 minut. Sos przetrzeć przez sitko. Doprawić sos tak solą oraz pieprzem, żeby był pikantny. Fasolkę gorącą rozłożyć na talerze, polać sosem. Posypać siekaną natką pietruszki i szczypiorkiem. Podajemy danie gorące.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !