Sposób przygotowania

Bób przebieramy, dokładnie płuczemy. Zalewamy letnią wodą, zagotowujemy, lekko solimy. Dodajemy oczyszczone i dokładnie umyte łodyżki kopru. Drobny koperek siekamy. Bób gotujemy do miękkości, odcedzamy. Usuwamy łodygi kopru, dodajemy masło oraz drobno posiekany koper i dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerz, posypujemy drobno posiekanymi orzechami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Z chęcią posmakowałabym tak przygotowany bób.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    super pomysl na bob ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Wow,całkiem inny bób
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    a czy u Ciebie w domu bób się jada razem ze skórką? U mnie jakoś zawsze się go wyciska, a łupinki od razu zjadają pieski :) Tak przygotowany wygląda pysznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Mysiuniu, ja bób również wyciskam, bo nie lubię jego twardych skórek, ale mój Mąż i Mama jedzą ze skórkami...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !