Sposób przygotowania

Obrany czosnek wyciskamy przez praskę. Umyte i osuszone mięso nacieramy przygotowanym czosnkiem, oprószamy solą i pieprzem. Przyrządzone mięso kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Zarumienione mięso dajemy do rondelka i wlewamy połowę wina. Dusimy pod przykryciem ok. 30 min. Następnie dajemy pokrojone pieczarki, cebulkę, doprawiamy solą i pieprzem, dolewamy resztę wina i dusimy pod przykryciem do miękkości. Jak mięso będzie miękkie to wyciągamy z garnka. Koncentrat łączymy z troszku wody i dodajemy do sosu. Wszystko gotujemy. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Upieczone mięso polewamy przygotowanym sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    z winkiem swietne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wyborne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    uwielbiam wino do mies
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    David

    hmmm zapach i smak musi być wyjątkowy
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna potrawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    dobre danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    ciekawa jestem jak smakuje. nigdy takiego nie jadlam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne to musi być
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    takiego mięska jeszcze nie jadłam,super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    mięsa okraszone winem uwielbiam
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    pyszny obiadek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !