Sposób przygotowania

Zagotować maliny z 5 łyżkami wody, przetrzeć, wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem na krem. Najpierw wymieszać z przyprawami, skórką z cytryny, migdałami i mąką, następnie z malinami. Do ciasta dodać sodę oczyszczoną rozpuszczoną w mleku, ponownie wyrobić. Ciastem wysmarować opłatki, wyłożyć na blachę. Suszyć 3 godz. Piekarnik rozgrzać do 160 st. Pierniki piec ok 20 min. Wystudzić. Cukier puder wymieszać z likierem, dżemem malinowym i sokiem z cytryny. Polewą posmarować pierniczki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    świetnie dobrane składniki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !