Sposób przygotowania

Do mąki dodać masło, miód, syrop klonowy, sól, sodę rozpuszczoną w jednej łyżce wody i posiekane migdały oraz przyprawy. Ze składników zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na pół. Z każdej porcji uformować wałek średnicy ok. 3,5 cm, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ok. 3 godz. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Wałki z ciasta posmarować roztrzepanym białkiem, obtoczyć w cukrze i pokroić ostrym nożem na placuszki grubości ok. pół cm. Ułożyć je na dwóch blachach wyłożonych pergaminem. Posypać cukrem, udekorować płatkami z migdałów. Ciasteczka piec 12-15 min. Po upieczeniu wyłożyć na kratkę kuchenną do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnych pojemnikach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !