Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę, cebulę obrać. Pieczarki przetrzeć wilgotną ściereczką i pokroić w plasterki. Golonkę wypłukać, włożyć do garnka. Zalać wrzącą wodą. Dodać obraną marchewkę, pietruszkę, ziele angielskie liść laurowy oraz cebulę. Posolić do smaku. Gotujemy 1 godz. Rozgrzać olej na patelni, włożyć pokrojone pieczarki i usmażyć na złoty kolor. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie golonkę wyjąć z wody, włożyć do piekarnika, wlać na brytfankę 60 ml wywaru z gotowania golonki i zapiekać pół godziny. Oprószyć pieprzem. Wyłożyć na dwa talerze pieczarki, położyć po golonce. Podajemy z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Smaczna golonka.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Smacznie wygląda golonka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !