Sposób przygotowania

Mięso wypłukać, osuszyć, pokroić w paseczki. Zrobić marynatę. Obrać czosnek, przepuścić przez praskę. Czosnek dodać do miodu i utrzeć razem. Następnie dodać imbir, gałkę muszkatołową. Wymieszać dokładnie, wlać sos sojowy oraz wino wytrawne. Połączyć dobrze wszystkie składniki. Do marynaty włożyć pokrojone filety, wymieszać, aby marynata pokryła mięso. Wstawić do lodówki na 6 godzin. Co jakiś czas mieszać mięso. Rozgrzać olej, smażymy w głębokim tłuszczu. Wrzucić paski mięsa i usmażyć. Odsączyć po usmażeniu z oleju np na ręcznikach papierowych. Jeśli ktoś chce może oprószyć solą oraz pieprzem paseczki mięsa. Można podać przekąskę np z sosem tatarskim. Pyszna jest na gorąco jak i na zimno.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Smaczna przekąska.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Dobra przekąska.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !