Sposób przygotowania

Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, czosnek mielony, przyprawę do mięsa mielonego. Wyrobić mięso. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i jeszcze raz wyrobić. Zagotować w rondelku 700 ml wody, osolić do smaku, dodać liść laurowy. Z masy mięsnej formować okrągłe klopsy. Włożyć na gotującą się wodę. Gotować ok 20 minut. Pod koniec gotowania dodać obrane 2 ząbki czosnku. Na dwóch łyżkach oleju i łyżce mąki zrobić zasmażkę. Rozprowadzić w płynie z gotowania się klopsów, zagotować sos. Doprawić do smaku sos pieprzem. Makaron penne ugotować al dente. Podać klopsy ułożone na makaronie, polać sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !