Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli oraz 6 łyżkami cukru na sztywną pianę. Dodać żółtka i miksować jeszcze 3 minuty następnie dodać kakao, obie mąki oraz proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Wylać ciasto na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku 180 stopni ok 30 minut. Gdy ciasto wystygnie przekroić na dwie części. Mleko zagotować, dodać cukier oraz cukier waniliowy. Gotujemy do rozpuszczenia się cukru, ostudzić. Masło pokroić na mniejsze kawałki, zmiksować na puszysty puch. Miksując dodajemy po trochu mleko z cukrem ostudzone oraz mleko w proszku. Miksujemy na puszystą masę. Przełożyć masą ciasto. Zrobić polewę. Polać esy floresy na wierzchu ciasta. Polewa: żelatynę zalać 4 łyżkami wody, żeby napęczniała. Do rondelka wlać 2 łyżki mleka, włożyć pokrojoną na drobne kawałki margarynę, dodać cukier oraz kakao. Cały czas mieszamy składniki i gotujemy razem 5 minut, do połączenia się wszystkich składników na jednolitą masę. Zdjąć z ognia dodać namoczoną żelatynę i mieszając rozpuścić w polewie .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !