Sposób przygotowania

Cebulę, czosnek i marchewkę obrać, posikać, zeszklić na oleju. Dodać mięso i smażyć aż mięso sie przyrumieni i odparuje sos. Farsz odstawić z ognia. Dodać koncentrat pomidorowy, kukurydze i parmezan. Doprawić mieloną papryką sola i pieprzem.
Ziemniaki umyć, obrać. Połowę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić utłuc,. Pozostałe zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, lekko odcisnąć sok. Poląćzyć ugotowane i starte ziemniaki. Dodać mąke ziemniaczaną jajka szczyptę soli i wyrobić. Z ciasta uformować wałek pokroic na 8 kawałków. Każdy rozpłaszczyć na placek o grubości 1cm ułożyc na nim farsz, zwinąć w kształt cygara. Gotować 10-15min w osolonym wrzątku. Odcedzić zrumienić na oleju.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !