Sposób przygotowania

Jajka wbijamy do miski, dodajemy mąkę, cukier i sól. Wlewamy wodę i wszystko razem mieszamy. Ciasto powinno być gęste. Zagotowujemy wodę w garnku i wsypujemy trochę soli. Do gotującej się wody łyżeczką nakładamy ciasto i kładziemy do gotującej się wody. Po wypłynięciu klusek na wierzch wybieramy je łyżką cedzakową na sitko. Kluski na sitku przelewamy strumieniem zimnej wody. Lekko ciepłe wykładamy na talerz i posypujemy cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    do nich mleko;]
  • 2
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    ja robię bez mleka:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    elka4621

    bardzo dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    moja babcia takie robiła ... rewelacja ;)
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    to jedzenie dla mojego męża
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Świetne kluseczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    robię podobnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MarchiochaKucharzy

    uwielbiam takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !