Sposób przygotowania

Groszek i kukurydzę osączyć. Szpinak rozmrozić. Pora oczyścić, umyć, pokroić w krążki. Mięso wymieszać z jajkami i tartą bułką. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dodać warzywa. Masę mięsną wysmarować na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wstawić do nagrzanego do 200 st piekarnika i piec ok. 75 min. Upieczoną pieczeń zostawić na 15 min w wyłączonym piekarniku. Wyjąć, usunąć papier, pieczeń pokroić na kawałki. Majonez wymieszać z jogurtem, dodać szczypiorek, kapary i musztardę. Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sos podawać razem z pieczeni,a.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !