Sposób przygotowania

Filety rybne skropić sokiem z cytryny. Zagotować pół litra wody z przyprawami, solą i cebulą. Do wywaru włożyć rybę i gotować 10 minut. Gdy ostygnie, pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Odcedzić 1/4 litra wywaru rybnego, dodać sok pomidorowy, wino ocet, sól, paprykę i estragon, podgrzać. Żelatynę rozpuścić w gorącym wywarze. Na dno naczynia wylać cienką warstwę galarety. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Wypełnić formę na przemian kostkami ryby, groszkiem i galaretą pomidorową. Schłodzić, wyłożyć na półmisek, udekorować plasterkami cytryny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !