Sposób przygotowania

Kalafior dzielimy na mniejsze kawałki i obgotowujemy go do miękkości w osolonej wodzie, po czym odcedzamy i studzimy. Każdy kawałek kalafiora wkładamy do rozbełtanego jajka, a następnie panierujemyw bułce tartej. Na patelni rozpuszczamy masło i na gorącym smażymy kalafiory. Nie musimy ich odrazu wyciągąc bo nie chłoną tak masla jak np.olej i możemyje odgrzewac wielokrotnie. usmażone kalafiory podajemy do obiadu

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    uwielbiam kalafiora
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczny ten kalafiorek.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    teraz to zrobiłeś mi smaka na kalafior
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny taki obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !