Sposób przygotowania

Szynkę umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie przyprawy wymieszać z olejem i czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Mieszanką dokładnie natrzeć szynkę, a ziarna jałowca powciskać w mięso.Na wierz położyć liście laurowe. Odstawić na 12 godzin do lodówki. Następnie włożyć do rękawa i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni .
Piec około 2 godzin.
Jeśli pod koniec pieczenia szynka będzie zbyt blada,temperaturę w piekarniku zwiększyć do 220 stopni.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie domowe,pachnące mięska.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm pychotka;)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    domowe mięsa są najlepsze no i zdrowe
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smak musi być rewelacyjny!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !