Sposób przygotowania

Kapustę wypłukać, dobrze odcisnąć. Posiekać kapustę, żeby nie była zbyt długa. Cebulę obrać, posiekać. Do rondla wlać olej wsypać cebulę. Gdy się zeszkli dodać kapustę. Mieszać, zasmażyć 3 minuty. Następnie zalać gorącym rosołem. Gotujemy odkrytą kapustę. Pod koniec gotowania dodać przyprawę do bigosu, wymieszać. Wędliny pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju, dodać pokrojoną wędlinę, obsmażyć. Następnie oprószyć łyżką mąki. Dodać do kapusty, wymieszać. Dodać wytrawne wino, gotować 20 minut na malutkim ogniu, często mieszając, by się nie przypalił.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !