Sposób przygotowania

Do miski dodać masło pokrojone na mniejsze kawałki, cukier puder, cukier waniliowy. Zmiksować na puch. Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku. Następnie po trochu dodawać mielony ser cały czas miksując. 3 łyżki mąki z budyniem przesiać przez sitko do masy serowej. Pięć białek ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać łyżką. Dodać bakalie oprószone mąką i wymieszać. Formę posmarować margaryną, obsypać tartą bułką. Wlać masę serową do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 80 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotować polewę. Na upieczonym serniku zrobić paseczki z polewy.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    krysia50

    Pyszny sernik.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Przepyszny sernik , uwielbiam,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !