Sposób przygotowania

Miękkie masło lub margarynę , cukier puder, żółtko, jajko, wyrobić za pomocą miksera na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce 30 minut.
Ciastem wylepić foremki w kształcie muszelek. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni do uzyskania złotego koloru.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki.Owoce pokroić w plasterki
Krem:
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu
Upieczone, zimne muszelki przełożyć kremem, położyć po plasterku truskawki. Złączyć, polać polewą czekoladową.

Rada:krem śmietankowy lub krem karpatka

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Mam takie foremki od ponad roku i jeszcze ich nie rozpakowałam, a tutaj taki pyszny pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacyjnie wyglądają;)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    nie mogłabym im się oprzeć :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    wyglądają przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Polecam coś małego i słodkiego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !