Sposób przygotowania

1.Wszystkie rodzaje miesa umyj,osusz,pokroj w duza kostke.Boczek pokroj w grube plasterki.Cebule obierz,pokroj na plastry.2.Na szpilki do szaszlykow nadziewaj na przemian poszczegolne rodzaje miesa,boczek i cebule.Posyp sola i swiezo zmielonym pieprzem.3.Mocno rozgrzej olej na patelni,smaz na nim przygotowane szaszlyki 15-20 minut ze wszystkich stron na srednim ogniu.4.Tluszcz za smazenia szaszlykow oprosz maka,podlej odrobina wody,zagotuj,nie przerywajac mieszania.Przypraw sosem sojowym,przecedz.Szaszlyki polej sosem.Podawaj bezposrednio po przyrzadzeniu(najlepiej z ryzem ugotowanym na sypko).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !