Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser bananowy z serkiem mascarpone

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 250 g
śmietana 30% 1/2 litra
cukier waniliowy 2 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
mleko 1/4 szkl.
banan 3 dojrzałe

Przepis i sposób przygotowania na: Deser bananowy z serkiem mascarpone

Ubić chłodzoną śmietanę na sztywno z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego.
Dodać mascarpone i wymieszać na gładką jednolitą masę.
Banany zmiksować blenderem i dodać do masy.
Żelatynę namoczyć w 2-3 łyżkach zimnej wody i odstawić, aby spęczniała.
Rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.
Następnie wlać podgrzane mleko i dokładnie wymieszać.
Rozpuszczoną żelatynę wmieszać mikserem do masy serowo-bananowej.
Deserem wypełnić pucharki i wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.09.2012 09:13
pyszne
Stenka 23.08.2012 15:03
robie podobnie
Grażyna13 15.08.2012 16:50
Pyszny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak