Sposób przygotowania

Ubić chłodzoną śmietanę na sztywno z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego.
Dodać mascarpone i wymieszać na gładką jednolitą masę.
Banany zmiksować blenderem i dodać do masy.
Żelatynę namoczyć w 2-3 łyżkach zimnej wody i odstawić, aby spęczniała.
Rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.
Następnie wlać podgrzane mleko i dokładnie wymieszać.
Rozpuszczoną żelatynę wmieszać mikserem do masy serowo-bananowej.
Deserem wypełnić pucharki i wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny deser :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    robie podobnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !