Sposób przygotowania

Płaty śledziowe włożyć do zimnej wody i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie wodę zmienić, a śledzie moczyć kolejne 12 godzin. Wymoczone śledzie pokroić na mniejsze kawałki. W dowolnym naczyniu ułożyć warstwę śledzi, skropić je sokiem z cytryny i oprószyć pieprzem. Na śledziach ułożyć warstwę pokrojonej w półplasterki cebuli, kawałek liścia laurowego, ziarenko ziela angielskiego i ziarenko pieprzu. W ten sam sposób ułożyć kolejne warstwy (ostatnia warstwa z cebuli). Wszystko zalać olejem (można użyć dowolnego)tak, żeby ostatnia warstwa też była w nim zamoczona. Tak przygotowane śledzie odłożyć do lodówki na ok. 2 doby.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wyśmienity
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne rybki
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne rybki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam śledzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    prosty i pyszny śledzik!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    pyszne śledzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !