Przepis i sposób przygotowania na: Placek drożdżowy z owocami i kruszonką
Kruszonka:
Ze składników na kruszonkę wyrobić ciasto, jeśli będzie zbyt rzadkie to dołożyć mąkę. Pokruszyć w rekach po owocach. Piec 40 min. w temp. 170 st.
mąka tortowa | 4 szkl. |
drożdże | 10 dag |
mleko | 3/4 szkl. |
jaja | 4 szt |
olej | 3/4 szkl. |
sól | |
cukier wanilinowy | 1 szt |
kruszonka | |
margaryna | 1/2 kostki |
cukier | 1 szkl. |
żółtko jajek | 1 szt |
mąka | 1 szkl. |
proszek do pieczenia | 1/4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: