Sposób przygotowania

Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć ziołami. Cebule obrać i pokroić na plastry. Obłożyć nimi mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu odłożyć na bok cebulę, mięso posypać pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć ze wszystkich stron na oliwie wymieszanej z masłem. Obsmażone mięso oprószyć solą, przełożyć do brytfanny, podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, połowę odłożonej cebuli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Piec do miękkości ok. 2 godz, często podlewając wytwarzającym się sosem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !