Sposób przygotowania

RYBA: Olej wymieszać z miodem i świeżo mielonym pieprzem, zamrynować rybę, odstawic na pół godziny.

KULECZKI Z KASZY: Kaszę przepłukać wodą letnią, następnie wrzątkiem, odcedzić, (straci nieco goryczki), następnie wrzucić do rondelka zalać szklanką wody i gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody. Pomidora i ogórka obrać, wydrążyć miąższ, pokroić razem z papryką w kosteczkę, dodać do ostudzonej kaszy, przyprawić solą, pieprzem. Olej, koperek, sok z cytryny wymieszać, dodać do kaszy. Formować małe kuleczki.

SOS: Gotową rybę usmażyć z dwóch stron (ok 2 minuty na każdą stronę), następnie wlać wino, sok z cytryny, miód, pieprz, gotować do zredukowania sosu (sos powinien być ciemny i gęsty.

Na talerzu ułożyć kuleczki, rybę, plastry cytryny, polać sosem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Michaś

    pysznie wyglada :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    ten łosoś;) kusi straszliwie;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyborny
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyborny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    bardzo fajny przepis mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    jak dla mnie super!:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    wykwintny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kolorowa

    interesująca propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    wyśmienity łosoś :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    margaret

    już dawno nie jadłam rybki
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    podoba mi się ten przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !