Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka
woda 2 l
sól 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
koperek 1/2 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka na zimę

Botwinkę oczyszczamy, siekamy. Botwinę przekładamy do słoików (można dodać 1 pokrojonego buraka). Dodajemy po odrobinie koperku. Przygotowujemy zalewę: wodę zagotowujemy z solą, posiekanym czosnkiem. Botwinę zalewamy powstałą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 05.12.2012 19:12
robię podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak