Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo - ostudzić.
Zagotować wodę z hibiskusem, dodać przyprawy i włożyć obtłuczone jajka w skorupkach.
Gotować 2-3 godziny.
Pod koniec gotowania wlać nieco czerwonego wina.
Jajka pozostawić w marynacie do ostygnięcia lub nawet na 2-3 dni.
Obrane ze skorupek jajka powinny zyskać ładny wzór spękań.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Oooo,pierwszy raz na "doradcy" widzę przepis z wykorzystaniem sumaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    ciekawe
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !