Sposób przygotowania

Wodę lub bulion zagotować z selerem, pietruszką, lubczykiem i połową cebuli. Marchewkę pokroić na plasterki i wrzucić do wywaru. Po około 10-15min gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą na wpół ugotowane wrzucić makaron. Na patelni podsmażyć resztę cebuli pokrojonej w kostkę - musi się porządnie zarumienić. Gdy makaron będzie miękki wyjąć z zupy liście lubczyku, seler, połówkę cebuli i pietruszkę, po czym dodać usmażoną cebulkę i posiekany drobno koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie zupy są najlepsze.
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Po prostu smaczna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !