Sposób przygotowania

Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Do miseczki dajemy białka i ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy cukier, żółtka a na końcu mieszając drewnianą łyżką dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ubity biszkopt wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni ok. 20 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lekkie i smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo fajny biszkopt
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    może odważę się w końcu zrobić roladę ....
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny biszkopcik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    przydatny przepis
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    wspaniale wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Do tego masa i rolada gotowa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    też boję się zrolować biszkopt aby mi się nie rozleciał
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    robię podobnie tylko po wyjęciu z blachy zaraz zwijam w rulon

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !