Sposób przygotowania

Brokuła podzielić na mniejsze różyczki i obgotować kilka minut w lekko osolonym wrzątku.
Obgotować groszek i ugotować bób - zaraz po odcedzeniu zanurzyć w zimnej wodzie z lodem, aby odzyskać kolor.
Szczypiorek, koperek i natkę umyć i dokładnie osączyć.
Szpinak i rukolę opłuksć i osączyć w wirówce do sałaty.
Paprykę ugotować w małej ilości wody i obrać ze skórki.

Do malaksera włożyć paprykę, groszek, brokuł i obrany bób - zmiksować pulsacyjnie.
Osobno zmiksować zioła, szpinak, rukolę, listki lubczyku i czosnek z dodatkiem oliwy - połączyć obie masy i doprawić.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    lubię takie sosy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !