Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z cukrem waniliowym i szczyptą soli.
Dosypać cukier i nadal ubijać do czasu, kiedy się niemal rozpuści.
Do masy wsypać wiórki kokosowe i sprawnie, ale krótko, wymieszać.
Masę przełożyć do szerokiej prostokątnej foremki wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia i piec 20-25 minut w temperaturze 180-190*C.

Po zupełnym ostudzeniu użyć jako spód do ciasta na zimno.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !