Sposób przygotowania

Do 0,5 szklanki ciepłego mleka wkruszamy drożdże i posypujemy mąką-pozostawiamy do wyrośnięcia.
Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy śmietanę i żółtka i doprawiamy szczyptą soli. Resztę mleka podgrzewamy na małym ogniu i dodajemy do drożdży. Rozczyn wlewamy do ciasta i wyrabiamy. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
Z ciasta smażymy na głębokim oleju ok 10 placków. Smarujemy je wyciśniętym przez praske czosnkiem i posypujemy startym żółtym serem. Polewamy ketchupem.
Pychota:)

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujące
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zaskakujące
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zaskakujące
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    może być ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !