Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z cukrem, wsypujemy mąkę i wlewamy ciepłe mleko z drożdżami. Zarobić ciasto. Do ciasta dodajemy roztopione masło, 1 łyżkę spirytusu i wyrabiamy tak długo, aż będzie odchodzić od ręki. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia. Formujemy pączki i smażymy na tłuszczu ( Do tłuszczu dodajemy 2 łyżki spirytusu ) na złoty kolor. W rękaw cukierniczy z wąską końcówką nakładamy powidła, gotowe pączki nakłuwamy i wyduszamy do środka powidła. Pączki można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    asia1985

    pyszne :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszniutkie
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny paczus
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    najsmaczniejsze własnej roboty:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Zgadzam się w 100% z Elżbietą :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszne takie domowej roboty
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    warto się skusić na takiego pączka
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    lubię tylko z powidłami
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,lubimy takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    z powidłami jadłam tylko w tej cukierni i były nieziemskie w smaku :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !