Sposób przygotowania

Biszkopty ścieramy na tarce ( tak, aby wyglądały jak bułka tarta ).
Białka ubijamy na sztywną pianę. Do piany dodajemy cukier, sok z połówki cytryny i ubijamy dalej na puszystą i gęstą pianę. Wsypujemy wiórki kokosowe, 4 łyżki startych biszkoptów i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Na natłuszczoną blachę wykładamy łyżeczką małe porcję ciasteczek lub wyciskamy szprycą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 min. w temp. 160 stopni na jasno brązowy kolor.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    jedne z moich ulubionych ciasteczek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajne
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    musze takie upiec

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !